Toon menu

Workshop ‘Beeld & Recht’

Conferentiehotel Drienerburght

Workshop ‘Beeld & Recht’

Geplaatst op 8 May 2018.

Alle ondernemers krijgen ermee te maken: het auteursrecht.

Dat je een foto niet zomaar mag googelen en gebruiken, dat wist je wel. Maar er is nog zoveel meer te weten over auteursrecht. Wat zijn de instinkers, hoe zit het nou met YouTube-filmpjes en een quote van Rumag, mag je die delen? Hoe kun je nou het beste jouw eigen materiaal beschermen. En mag ik op straat of in de trein een foto van iemand maken en die gebruiken op mijn social media?

De auteurswet biedt bescherming aan beeldmakers, muzikanten, kunstenaars en tekstschrijvers en schrijft voor wat je wel en niet mag doen met het werk van een ander. Overtreed je die wet, al dan niet per ongeluk, dan kan je dat flink wat geld gaan kosten. Dat wil je natuurlijk voorkomen, maar waar moet je dan op letten?

Joost Wery, advocaat bij van Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte neemt ons op 22 mei mee in de wereld van auteursrecht en portretrecht. Joost is gespecialiseerd in onder andere auteursrecht. Joost gaat testen of jij weet hoe het zit, er komen aansprekende voorbeelden aan de orde en er is ruimte voor vragen, veel vragen. Zeker weten dat jij aan het einde van de avond weer een stuk meer inzicht hebt in de wereld van het auteursrecht.

Meld je hier aan voor dit evenement!

Voor in de agenda

Datum: 22 april
Tijd:
19:30 – 22:00 uur
Locatie: Conferentiehotel Drienerburght (Drienerlolaan 5, Enschede)
Aanmelden: klik hier!

ONE Twente

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met ONE Twente: Het ZP-Netwerk voor Twente. Elke maand organiseert ONE Twente een inspirerende bijeenkomst, neem een kijkje op hun website voor meer informatie en de agenda.

Terug naar het overzicht.

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek