Toon menu

Stichting FOGO draagt resterende geld over aan Ondernemend Roombeek

Impuls voor ondernemende karakter Roombeek

Stichting FOGO draagt resterende geld over aan Ondernemend Roombeek

Geplaatst op 29 July 2016.

Door: Madzy Soetman

Stichting Financiële Opvang Getroffen Ondernemers (FOGO) heeft haar taak volbracht: de ondernemers die na de vuurwerkramp recht hadden op financiële ondersteuning zijn weer op de been geholpen. Aan het einde van de rit heeft de stichting nog een positief saldo van ongeveer 200.000 euro. Dit geld komt nu in handen van  Ondernemend Roombeek.

Op maandagmiddag 25 juli 2016 hebben ondernemer Hennie ten Hag en oud-directeur van de regionale Kamer van Koophandel Ben Mekenkamp namens stichting FOGO het geld overgedragen aan Roelof Blauw en Niels Perik, bestuursleden van Ondernemend Roombeek. Hiermee blijft het geld het doel dienen waarvoor het na de Vuurwerkramp aan stichting FOGO beschikbaar werd gesteld: het ondersteunen van Ondernemers in Roombeek.

Stichting FOGO

De Stichting FOGO werd vlak na de vuurwerkramp opgericht, met als doel ondernemers in Roombeek er bovenop te helpen. De stichting deed uitkeringen en verstrekte risicodragende leningen aan getroffen ondernemers.

Verschillende partijen hebben bijgedragen aan het vermogen van de stichting: o.a. de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, de Provincie Overijssel, het Ministerie van Economische Zaken, de Stichting Bedrijfsleven Helpt Getroffenen en een aantal bedrijven en initiatieven. Met het geld dat FOGO van deze partijen ontving heeft de stichting een kleine 200 bedrijven financieel ondersteund.

Terug naar het overzicht.

Stichting FOGO draagt resterende geld over aan Ondernemend Roombeek

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek