Toon menu

Opening Dutch Game Garden in Roombeek

Ben jij erbij?

Opening Dutch Game Garden in Roombeek

Geplaatst op 25 June 2017.

Dutch Game Garden opent op 7 juli een nieuwe creatieve broedplaats voor startende gamebedrijven in Twente. Het is de eerste game-incubator in het oosten van het land die zal opereren onder de vlag van Dutch Game Garden. De nieuwe locatie wordt geopend op de cee spot in Roombeek, een open en toegankelijke omgeving waar creatieve professionals, studenten, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten.

“De enorme potentie van talentvolle afstudeerders van de vele creatieve opleidingen die Twente telt, is een van de belangrijkste drijfveren om de succesformule van Dutch Game Garden naar Twente te halen,” zegt Niels Moshagen, die samen met Arjan van Liere en Helma Hoving het initiatief voor DGG Twente heeft genomen. “De komst van Dutch Game Garden speelt een belangrijke rol in het behoud en de zichtbaarheid van talent in Twente.”

Krachtige samenwerkingen

De hoofdlocatie van Dutch Game Garden ligt in Utrecht. De formule is in 2015 succesvol uitgerold in Breda als franchise. Jeroen Kreijkamp, wethouder Economie van de gemeente Utrecht en eveneens boardlid bij de EBU, ziet dat het stimuleren van creatieve en innovatieve bedrijven loont. “Dutch Game Garden heeft in Utrecht bijgedragen aan de werkgelegenheid en de zichtbaarheid van de gamebedrijven in de regio. Door samen met andere regio’s internationaal op te treden, zetten we de Nederlandse gamesindustrie op de kaart.”

Lancering op 7 juli

Op 7 juli wordt Dutch Game Garden Twente officieel geopend op de locatie aan de Brouwerijstraat 1 in Enschede. Om 11:00 uur start het programma met introducties over DGG, de gamesindustrie, en wat er in Twente op dit moment al gebeurt. Daarnaast presenteren gamebedrijven hun games en projecten aan professionals, studenten, docenten en andere betrokkenen in de regio.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via Eventbrite.

Terug naar het overzicht.

Opening Dutch Game Garden in Roombeek

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek