Toon menu

Onderzoek voor Keurmerk Veilig Ondernemen

Maak Roombeek veiliger: vul de enquête in!

Onderzoek voor Keurmerk Veilig Ondernemen

Geplaatst op 27 April 2016.

Op initiatief van winkeliersvereniging Op de Brouwerij start de gemeente binnenkort in Roombeek  met een traject genaamd KVO: Keurmerk Veilig Ondernemen. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie neemt de gemeente deze week en volgende week enquêtes af onder de ondernemers in Roombeek.

 

Aandachtspunten KVO

Het KVO-traject is een samenwerkingsverband tussen

  • ondernemers
  • eigenaars/beheerders
  • gemeente/stadsdeelmanagement en -beheer
  • politie
  • en brandweer

Deze partijen vormen samen de werkgroep KVO, daarbij ondersteund door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Het KVO-traject richt zich in eerste instantie op de aanpak van (winkel-)criminaliteit, zoals winkeldiefstallen, inbraak en overvallen. Maar door nauwe samenwerking tussen de verschillende partijen krijgt alles op het gebied van schoon, heel en veilig in en rondom het winkelcentrum Op de Brouwerij de benodigde aandacht. Van beheer en onderhoud van de openbare ruimte, tot handhaving en toezicht in en om het winkelcentrum, maar ook brandveiligheid.

 

Komende activiteiten in het kader van KVO

Om te komen tot een goed beeld van wat er speelt in en rondom het winkelcentrum en het CeeCee-gebied, is het van belang dat er een goede analyse van de veiligheid wordt opgesteld. Dat doen we aan de hand van drie onderzoeksmethodes, namelijk:

  1. Een ondernemers enquête (+ inbreng logboekgegevens van, ook niet gemelde, incidenten)
  2. Overzicht van de cijfers van politie en brandweer (afgelopen 2 jaar)
  3. Een schouw van de openbare ruimte, zowel in de dag- als in de avondsituatie (deze schouw organiseert de gemeente als een onderdeel van de bijeenkomst 2 juni)

Eind april/begin mei is de adviseur van het CVV in Roombeek om de enquetes rond te brengen en weer op te halen.

Het is van belang dat zoveel mogelijk ondernemers deze enquete, en evt andere logboekgegevens die zij hebben bijgehouden, invullen en inbrengen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt.

 

Gratis Veiligheidsscan

Om de kans op (winkel)diefstal, een inbraak of overval bij ondernemingen te verkleinen, heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie besloten deze veiligheidsscan (financieel) te ondersteunen, en daarom kan de werkgroep KVO deze scan dan ook gratis aanbieden.

De scans worden uitgevoerd door een medewerker van het CCV. Tijdens de veiligheidsscan analyseert deze beveiligingsadviseur samen met u de veiligheidsrisico’s. Na de scan ontvangt u een overzicht met alle tips en aanbevelingen van de adviseur. Soms kan een kleine verandering al veel verschil maken.

 

De gemeente bedankt iedereen alvast voor de medewerking! Samen werken we aan een veilig Roombeek.

Terug naar het overzicht.

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek