Toon menu

Nieuwe blik op de wijk na wandeling met Pi de Bruijn

Najaarsevenement drukbezocht

Nieuwe blik op de wijk na wandeling met Pi de Bruijn

Geplaatst op 15 September 2016.

Het beloofde een interessante avond te worden, en dat heeft Pi de Bruijn meer dan waargemaakt. De architect die nauw samenwerkte met de gemeente om Roombeek na de vuurwerkramp weer op te bouwen, keerde voor ons terug in de wijk tijdens deze bijeenkomst.

Pi startte de avond door te vertellen over zijn visie voor de wijk en het proces waarin deze visie werd gerealiseerd. Hoewel Roombeek hem een unieke kans bood om een heel centraal stadsgebied in één keer te ontwerpen, heeft hij er toch voor gekozen om dicht bij de originele indeling te blijven. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het wegennet grotendeels hetzelfde is gebleven, waardoor voor de oude bewoners er toch een gevoel van herkenning heerst. Dit wordt benadrukt door de mix van oud en nieuw: iets waar Pi zich nadrukkelijk heeft ingezet. Er waren plannen om gebouwen die nog gedeeltelijk overeind stonden te slopen en helemaal opnieuw te beginnen. Door ervoor te kiezen dit niet te doen is er toch een historische waarde behouden gebleven in de wijk, en draagt de speelse combinatie van oud en nieuw bij aan de unieke uitstraling die Roombeek heeft.

Na de introductie was het tijd voor een wandeling. Doordat Pi een belangrijke regiepositie had bij het ontwerp en de opbouw, wist hij over veel gebouwen en hun architecten achtergrondverhalen te vertellen die een nieuwe blik op de wijk gaven.

Op de vraag of er ook zaken zijn die wat Pi betreft anders hadden gekund, had hij een duidelijk antwoord. “Je moet het vak met een filosofische blik bekijken: niet alles kan gaan zoals je van tevoren bedenkt. Maar juist dat houdt het interessant.”

isifotografie_pidebruin_roombeek-001 isifotografie_pidebruin_roombeek-003(1) isifotografie_pidebruin_roombeek-004 isifotografie_pidebruin_roombeek-006 isifotografie_pidebruin_roombeek-007 isifotografie_pidebruin_roombeek-008

Terug naar het overzicht.

Nieuwe blik op de wijk na wandeling met Pi de Bruijn

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek