Toon menu

Barbecue met food for thought

Nieuwe inzichten in AOV onder genot van een BBQ

Barbecue met food for thought

Geplaatst op 7 July 2017.

Met prachtig weer startte het zomerse Ondernemend Roombeek evenement goed: op een zonnige plek bij de AKI in Roombeek werden de lekkerste hapjes geserveerd uit de ‘green eggs’ en imposante buitenkeuken van Twents Beleg. Verzadigd verplaatste het gezelschap zich vervolgens naar binnen voor informatie over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en het Broodfonds. Het Broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor zelfstandige ondernemers, op basis van bijdrages binnen een groep ondernemers.

Niet iedere aanwezige ondernemer had iets geregeld voor het geval van arbeidsongeschiktheid en niet iedereen kende de mogelijkheden en voor- en nanadelen van alle beschikbare opties. De informatie was dus niet aan dovemansoren gericht. Vooral ook het afzetten van ‘reguliere AOV’ tegen ‘Broodfonds’ was interessant. Bles en van der Does lieten o.a een voorbeeldrekensom zien van de kosten van een AOV voor een aantal situaties, en schetsten welke opties je hebt bij het afsluiten van een AOV qua looptijd, wachtperiode, beroepsgroep, en leeftijd. Erg belangrijk, niet in de laatste plaats omdat deze opties invloed hebben op de hoogte van de premie. Indra Simons (bestuurslid van Ondernemend Roombeek) vulde hun verhaal uit eigen ervaring aan met info over het Broodfonds.

Meer weten over Twents Beleg?

Twents Beleg verzorgt in het dagelijks leven de lunch bij de AKI, waar iedereen (ook niet-AKI’ers!) gebruik van kan maken. Verse broodjes en salades staan er (buiten vakantieperiodes) door de week op het menu, en donderdagavond kun je zelfs aanschuiven voor een daghap.

Meer weten over broodfondsen?

Indra is samen met een een aantal andere leden van Ondernemend Roombeek lid van de broodfondsgroep Twentewegge. Voor meer informatie over dit broodfonds of over broodfondsen in het algemeen kun je terecht op www.broodfondstwentewegge.nl en www.broodfonds.nl. Wil je ook lid worden van broodfondsgroep Twentsewegge, stuur dan even een mail aan Indra op info@isifotografie.nl. De mogelijkheden voor dit broodfonds zijn op dit moment beperkt, want de groep zit met bijna 50 leden vrijwel op het maximale. Er is echter een tweede broodfondsgroep in oprichting, kijk daarvoor op de volgende pagina: www.broodfonds.nl/nieuws/agenda/informatieavond_enschede.

bbq aov totaal4

Terug naar het overzicht.

Barbecue met food for thought

Ben jij ook ondernemer in Roombeek? Word nu ook lid!
Ondernemend Roombeek